Adaptarea nou-nascutului la viata extrauterina incepe imediat dupa nastere, cand apare primul tipat, prima respiratie, ulterior in primele ore isi regleaza temperatura treptat adaptandu-se la temperatura mediului in care traim, trecand de la o temperatura de 37 grade C din timpul vietii din uter, la temperatura de 22-23 de grade C din mediul ambient....
vezi articolul
Cu siguranta, fructele uscate sunt un aliment versatil si delicios, care a calatorit prin istorie si culturi diferite pentru a ajunge in casele noastre astazi. Aceste minunate delicatese au fost apreciate de-a lungul timpului pentru gustul lor dulce si beneficiile nutritive. Fructele uscate au o istorie indelungata, fiind folosite cu mai bine de o mie de ani in urma de culturile persane si arabe, care savurau caisele uscate ca o sursa de vitamine si minerale disponibile pe tot parcursul anului. In timpul secolului al XIX-lea, in America de Nord, ciresele si merisoarele uscate erau adaugate la pemmican, un aliment traditional, pentru a sustine calatorii lungi si aventuri in salbaticie....
vezi articolul
Fibrele alimentare fac parte din categoria carbohidratilor, mai precis a polizaharidelor, avand particularizatea ca nu se digera la nivel intestinal spre deosebire de celelalte zaharide. ...
vezi articolul
Pe parcursul verii, te poti confrunta cu diverse modificari la nivelul pielii. In cele ce urmeaza, am dori sa sintetizam cateva dintre problemele cele mai frecvente care pot aparea. ...
vezi articolul